óvoda-pszichológus

Óvodáskori félelem

Mindennapi félelmek Az evolúciós fejlődésünk során a félelem az ember számára az egyik rendkívül fontos és hasznos alapérzelem. Mikor veszély fenyeget bennünket, testünk aktivizálódik, hirtelen bekövetkező idegrendszeri és hormonális változások sora jelenik meg, ami aztán alkalmassá teszi szervezetünket megküzdeni az adott veszéllyel: üss vagy fuss!

Felkészülés az óvodára

Felkészülés az óvodára

 

"Hej, óvoda, óvoda, az volt ám csak a csoda!"- olvashatjuk Vackor, a kismackó első óvodai napjáról.

Mindenki vágya, hogy a gyerkőcnek (és a szüleinek is J ) valóban csodajó legyen az ovikezdés. Ehhez szeretnék néhány gondolatot megosztani Önökkel.

Óvoda pszichológusi tájékoztató-Covid idején

Kedves Szülők!

Az iskolák, óvodák bezárásával szülőként mindannyian nehéz helyzetbe kerültünk. A vírus miatt kialakult helyzet mindenki számára embert próbáló időszak. Teljesen érthető érzések kavarognak most mindannyiunkban: Félelem, bizonytalanság, egzisztenciális aggályok, düh, türelmetlenség, ingerlékenység. Egyszerre vesztettük el a biztonság- és kontrollérzetünket, ami szorongáshoz vezethet. A napjaink hirtelen átalakultak – nem voltunk erre felkészülve. Az új helyzet új szokásokat, megküzdési módokat követel, mindezt egyszerre és gyorsan.