Óvoda pszichológusi tájékoztató

Kedves Szülők!

Az iskolák, óvodák bezárásával szülőként mindannyian nehéz helyzetbe kerültünk. A vírus miatt kialakult helyzet mindenki számára embert próbáló időszak. Teljesen érthető érzések kavarognak most mindannyiunkban: Félelem, bizonytalanság, egzisztenciális aggályok, düh, türelmetlenség, ingerlékenység. Egyszerre vesztettük el a biztonság- és kontrollérzetünket, ami szorongáshoz vezethet. A napjaink hirtelen átalakultak – nem voltunk erre felkészülve. Az új helyzet új szokásokat, megküzdési módokat követel, mindezt egyszerre és gyorsan.

Az extrém helyzetekben – ezt most nevezhetjük annak – sokat tanulhat az ember. Nem csupán a világról, hanem önmagáról is. Ebben a „bezárt” világban lehetőség adódik, hogy átértékelődjenek dolgok, ismét felfedezzük a szeretteinkben és a magunkban rejlő „csodákat”.

Ehhez kívánok óvodapszichológusként segítséget nyújtani.

Hétről hétre különféle játékötleteket, gyakorlatokat, meséket osztok meg Önökkel. Mindezt nem csupán azért, hogy könnyebb legyen a közös együttlét (bár ez is cél), hanem, hogy a közös játékban ismét felfedezzék a gyermeki világot, megtapasztalják a játékban, a mesékben rejtett lehetőséget a biztonságos érzelmi kapcsolat megteremtésén át.

Természetesen továbbra is kereshetnek a gyermeküket érintő nehézségekkel-, a javasolt játékokkal-, gyakorlatokkal kapcsolatban, de örömmel fogadom a pozitív élménybeszámolókat is.

Vigyázzanak magukra és szeretteikre! Sok türelmet és kitartást kívánok Mindenkinek!

Játék gyüjtemény innen letölthető!

                                                                             

Szeretettel:

Valuné Tóth Tünde

valutunde@gmail.com