Tulipán csoport

Óvodapedagógusok:

Szeles Gáborné

Nagyné Tumbász Erika

Asszisztens:

Gyetván Melinda

Dajka:

Grósz Csabáné

 

Tulipán csoport  (Fácán II óvodaegység) bemutatkozása:       

     A csoportban jó hangulat van jellemzően. Vegyes életkorúak a kis Tulipánok. A gyerekek szeretik egymást, több tartós baráti kapcsolat alakul ki.  A szerepjátékokban maguk osztják ki a szerepeket, elfogadják egymás ötleteit, gondolatait. A nagyoknál konfliktus helyzet nagyon ritkán fordul elő, akkor is maguk közt meg tudják oldani, ritkán fordulnak a felnőttekhez segítségért. Kicsiknél többször igazságot kell tenni, leginkább szabad játék során. Nagyon örülünk, hogy a kicsiket is beveszik sokszor a tevékenységekbe, segítik őket a játékokban is „tanítják” a kicsiket. Érdekes tapasztalat az is így vegyes csoport terén, hogy többször előfordul az is, hogy a nagyok a nagyokkal, kicsik a kicsikkel játszanak együtt, tehát irányítás nélkül is így érzik jól magukat, a saját korosztályukkal. A kicsik közt is kialakultak már baráti kapcsolatok, szeretik és várják egymást. A nagyokkal sokat játszunk fejlesztő játékokat, kedvelik és nagyon ügyesek a játékban.

Célunk az, hogy a gyerekek örömmel jöjjenek óvodába, szeressék egymást, a felnőtteket, kölcsönös bizalom alakuljon ki. Így kezdhetjük el a gyerekek komplex fejlesztését a saját képességeihez képest.

    A szülőkkel való kapcsolatunk jó, a szülők segítőkészek, együttműködőek, elfogadják amit mondunk, kérünk. Jó viszonyt ápolunk.

A jeles napokat, ünnepeket megtartjuk az óvodában közösen, a 7 csoport együtt, vagy csak csoporton belül. Mindig jó hangulatú, közös együttműködés, kellemes program.

pl. Állatok Világnapja, Adventi hangolódás, Víz Világnapja, Föld Világnapja, Anyák napi köszöntő, Madarak és fák napja.

Sétálni, rövid kirándulásokra is szívesen megyünk, ha lehetséges.