Óvodánk története

A gödi óvodáztatás kezdete 1946 júniusára datálható. Ekkor avatták fel az új állami napközi otthonos óvodát az ismert, és felújított "DÉLIBÁB" villában. A villa eredetileg a Bodendorfer házaspár tulajdona volt. Gyermekük nem született, így a fiatalság szívesen látott vendég volt náluk. Zenészek, művészek, irodalmárok kedvelt találkozóhelye volt a Délibáb villa.
A háború alatti megszállás borzasztó pusztítást végzett a villában, és annak kertjében, ami a házaspárt annyira megviselte, hogy többet nem is jöttek Gödre. Az emberek összefogása által 1946-ban újult meg az épület, és 1958-ig óvodaként funkcionált. Ezt követően a Pesti úton lévő polgári épületbe költözött az óvoda, és ott is maradt 1996-ig. Ebben az évben költözött át a gyereksereg a Jávorka útra egy felújított épületbe, melynek  "Hétszínvilág óvodaegység" lett a neve, amely szervezetileg  szintén a Kastély óvoda kihelyezett intézménye.
Göd alsó részén a jelenlegi Kastély Óvoda épülete az egykori "SÍVÓ" villa volt. Az épület az 1930-as években épült egy bankárcsalád tulajdonaként. A háború alatt orosz parancsnoki rezidencia volt, ma a gödi településrész Kastély Óvodájának központi épülete.

Fácán óvodaegységünk épülete a Rákóczi úton van. 1876-ban épült,  amely korábban étterem és szálloda volt. Elsősorban a Kincsem kanca kedvéért idelátogató újságírók számára épült. Funkcióját tekintve volt kisvendéglő, későbbiekben helyet adott a gödi sportkör tevékenységeinek, ezt követően a Szociális foglalkoztatás helyszíne lett.

2010-ben a városi Önkormányzat jelentős hozzájárulásával, és egy nyertes Uniós pályázat által, a korábbi építészeti jelleg megtartása mellett megkezdődött az épület rekonstrukciója.  Az  igényes felújítást, átépítést követően az épület egy minden igényt kielégítő óvodaként működik  2011 ősze óta.