Mackó csoport

Amikor a kisgyermek belép, a csoportunkba egy nagyon szép színes mesevilágban találja magát. A falon képek és a polcokon rengeteg játék, aranyos óvó nénik és dajka néni várja az újonnan érkezőket. A beszoktatás mindig a gyermekre koncentrálva, a saját igényeihez igazodva, a szülőtől való elvállást mindinkább zökkenőmentessé téve zajlik.

Az óvoda kezdéskor, szeptemberben rengeteget vagyunk az udvaron.. Gyakran sétálunk a Duna parton, ahol faleveleket gyűjtünk a későbbi foglalkozásokhoz vagy a csoportunk díszítéséhez..

December elején nagy izgalommal várjuk a Mikulás bácsit. A csoportszobát feldíszítjük, énekelve verselve várjuk a látogatását. Ezután már rögtön elkezdjük a karácsonyi ünnepre való ráhangolódást. Karácsonyi dalokat éneklünk, zenét hallgatunk. Karácsonyfadíszt vagy apró ajándékokat barkácsolunk. Elkészítjük a nagyobbak segítségével az adventi koszorút, közben beszélgetünk az ünnepről. Igyekszünk ezt az időszakot a szeretet ünnepe köré építeni. Ahogy egyre kifelé lépdelünk a télből, megtartjuk a hagyományos óvodai farsangunkat. Erre a napra mind az óvó nénik, mind a gyerekek nagy izgalommal készülnek. Már hetekkel előtte találgatjuk, hogy ki minek öltözik majd be. 

Tavasszal ismét egyre több időt töltünk a szabadban. Nagyon várjuk a húsvéti nyulat és az óvó nénik színházi előadását, amelyet már napokkal előtte nagy készülődés előz meg. Amíg a gyerekek nézik a műsort, addig a nyuszi apró ajándékkal kedveskedik nekik. Tavasz végén, nyár elején tartjuk a csoportban a hagyományos anyák napi ünnepséget, amelyet összekötünk az iskolába menők búcsúztatójával. A napok nagy részét szabadban töltjük. Az iskolába készülőkkel egy délelőtt ellátogatunk a közeli általános iskolába. Beülünk egy órára, megismerjük a tanító nénit és rövid képet nyerünk az iskolai életről.

 

Fontosnak tartjuk a szülőkkel való együttműködést és  kapcsolattartást, mert mindnyájunknak  érdeke, hogy a gyermekek harmonikusan és megfelelően fejlődjenek, amelyhez elengedhetetlen a család támogatása és közreműködése.

 

Óvodapedagógusok: 

Duhonyiné Baráth Mónika

Szabóné Réz Katalin

Dajka néni:                

Budai Mariann