Holdacska csoport

Csoportunk általában vegyes életkorú, így a nagycsalád mintájára különböző életkorú gyermekekből áll.  Az iskolába menő gyerekek helyére újonnan érkező „beszoktatós” gyerekeket, egy vidám, családias hangulatú társaság fogadja, segítve őket a beilleszkedésben.

Új gyerekeinknél tudatosan hosszabb időt szánunk a szokásrendszer teljes elsajátítására, mely általában kitölti a szeptembert. A későbbiekben erre építjük a napi tevékenységek zökkenőmentes megvalósulását, mely elengedhetetlen a csoport életében.

Szívesen érvényesítjük „az együtt és külön” elvét, így igazodunk a gyerekek igényeihez.  A kisebbek komplex kezdeményezésekben részesülnek, amibe bekapcsolódhatnak, majd abból kilépve zavartalanul folytathatják játékukat.  A nagyobbak foglalkozásaiba, tevékenységeibe szívesen csatlakoznak a kicsik, húzóerőt jelentenek minden tekintetben. Csoportunkban természetes módon van jelen az eltérő fejlettség. Ha lemaradásokat tapasztalunk, ahhoz igazítjuk a fejlesztési lehetőségeket.

Lehetőséget biztosítunk a szülői igényeknek is, így jelen van csoportunkban a néptánc oktatás. Duna parti séták, bábszínház, születésnapi „zsúr” és egyéb programok színesítik családias légkörű csoportunk életét.

 

Óvodapedagógusok:

Lőrincz Judit

Petriné Nagy Marianna

Dajka néni:

Vargáné Pálfi Éva